Køb

 

Home
Vudering

 

Købs priser.         frimerker foto fra th.jpg (10911 bytes)

Det er selvfølgelig svært at give nogle generelle retningslinjer for hvor meget jeg vil give for samlinger og enkeltmærker, men normalt vil jeg købe til nogenlunde samme priser, som man kan få på en frimærkeauktion. Og så kommer 100 kr. spørgsmålet Hvad er så det?

Katalogpriser er  hvad en moms registreret frimærke handel (Aarhus Frimærke Handel) tager for et mærke. Hvis man køber flere mærker er det lige som i Bilka, man får rabat ved storkøb. F.eks 1000 forskellige frimærker Danmark for 795 kr. Hos mange frimærkehandlere kan man købe med stor rabat på katalogsprise. Dette kan kun ske fordi man har købt endnu billigere ind.

Kvaliteten på det man vil sælge, er helt afgørende for prisen: mangler der  takker, hjørner, dårlige stempler og   tyndheder betyder det stærkt reduceret pris. Det samme gælder for  nyere ustemplede mærker  hvis der er hængsel rester, så er de nærmest usælgelige.

Stemplet Danmark.

Danmarks samlinger med op til 5000 kr i katalogpris, vil i mange tilfælde kun bestå af de mest almindelige mærker som alle har. Derfor vil prisen være meget lav, max 10%  hvis de er i ordenlig kvalitet.
Danmarks samlinger fra 5000 til 15.000-20.000 her er prisen ca. 10 %. af katalogprisen. Lidt mere hvis de bedre mærker, over 400-500 kr. er i god kvalitet.
Danmarks samling fra 20.000-60.000 kr, her vil der være en stor grad af komplethed, og prisen vil afspejle hvordan de bedste mærker ser ud, d.v.s. 2 RBS, 16 sk 1863. Det vil ofte her være bedst at tage de gode mærker ud og sælge resten som en restsamling. Bedre mærker over 400-500 kr. kan ofte sælges til ca. 20-25% af katalog prisen. Hvis kvaliteten er helt i top kan man få mere, modsat hvis der er fejl eller mangler er prisen nede på 1-2% af katalogprisen.
Danmarks samlinger over 60.000 kr. her vil det være helt afgørende hvad samlingen indeholder. Der vil ofte være flere breve og de mere sjældne ting vil man finde her. Monteringen af samlingen: har den  f.eks.været udstillet,  vil det tælle med i bedømmelsen. Samlinger der har været udstillet, vil som regel bestå af materiale over gennemsnittet. Det er her svært at give nogle klare retningslinjer, man vil her som regel altid udstykke samlingen i mindre dele. 

Postfrisk/ustemplet Danmark.

Der er færre der samler postfriske/ustemplet Danmark end stemplet. Det er derfor sværre at komme af med og derfor er prisen også der efter.

Postfrisk Danmark efter 1945: Her er prisen sjældent over 80% af pålydende. Kun få mærker kan man få mere for.
Ustemplet Danmark før 1945: Det er meget svært at sælge den slags materialle. Alle vender mærkerne om og vil have perfekt lim, selv om det ikke kan ses fra forsiden. Vær glad hvis du får 10%, dog kan sjældne mærker give lidt mere.
Ustemplede mærker før år 1900: Her acepterer de fleste samlerer, at mærkerne har været hængslet, og de er meget lettere at sælge. De tofarvede mærker er  generelt mere efterspurgte, her er folk ofte meget interesserede i større enheder til studiebrug.
Postfriske mærker med perfekt lim før 1945: Minimun 10% ofte mere. For mærker over 400-500 kr, på auktioner ca. 20-30% af katalogprisen.

FDC er nærmest usælgelige, regn ikke med mere end 50 øre til 2 kr. pr. stk.

Årsmapper ca. 80% af pålydende for frimærkerne, undtagen for årsmappen fra 1969 som købes for et par 100 kr.

fr15s.jpg (6537 bytes)

Færøerne efter 1976: Der findes rigtig meget materiale på markedet, der er mange der har investert penge i det, da Færøerne begyndte at udgive mærker. Man skal være heldig hvis man får 50% af pålydende for postfriske mærker, og endnu mindre for stemplede mærker. Årsmapper, FDC, julemærker er nærmest værdiløse. De seneste 10 års udgivelser er til gengæld rimelige gode og lette at sælge, da der ikke er så meget på markedet.

Grønland Pakkeporto: I god kvalitet er det meget salgbart, og man kan få en god pris for det.

Grønland postfrimærker: Her har der været meget spekulation i mærkerne, så nogle udgaver er nærmest værdiløse. Max 50% af pålydende for mærker fra 1960 og 70´erne, mens andre er rigtige gode og salgbare. Amerikaner udgaven fra 1945 med og uden overtryk, er altid salgbar til ca. 20-30% af katalogprisen. Der er ikke mange der har haft abonnement på Grønlandske mærker de sidste 10-15 år. Derfor kan man godt få pæne priser på det moderne materiale. Dog sjældent mere end pålydende.

Ring og få et tilbud: Jan Kingo Hansen TLF. dag 32 66 36 95 aften 43 52 01 81

 

 

Home ] Vudering ]    bestillings liste

Last modified: september 23, 2000